במהלך הריון צפויות לך מס' בדיקות, הראשונה ביניהן תבצעי באופן עצמאי בבית, כשתשימי לב שהוסת שלך מאחרת, ותראי 2 פסים על המקל, התרגשות גדולה תלווה אותך.
ומה עכשיו?
אז כשמתכננים הריון, כדאי להתכונן אליו כ-3 חודשים לפני הכניסה להיריון, מומלץ ליטול חומצה פולית, המינון המומלץ 400 מק"ג ביום.
גם בדיקות סקר גנטיות מומלץ לבצע לפני הכניסה להריון, ישנם מכונים בהם יועץ גנטי ממליץ על הבדיקות המתאימות לכל זוג לפי ארץ המוצא של ההורים.
הבדיקות המומלצות מהרגע שעשית את הבדיקה הביתית או בדיקת בטא במעבדה הן:
שבוע 7-9: אולטרסאונד ראשון לבדיקת דופק העובר, מיקום ההיריון, גודל וגיל העובר.
שבוע 11-13: סיסי שלייה בדיקה הדומה לדיקור מי שפיר, נעשית בשלב מוקדם של ההיריון ומאפשרת תשובה מהירה יחסית, אך כרוכה בסיכון מעט גבוה יותר להפלה. מיועדת לנשים שידוע על סיכון גבוה לגילוי בעיה כרומוזומלית.
שבוע 14-17: סקירת מערכות מוקדמת- בדיקת אולטרסאונד לבחינת כל אברי העובר, כולל איברים פנימיים, גפיים והפנים של העובר.
שבוע 17(וואילך במידת הצורך במהלך ההיריון): דיקור מי שפיר-בדיקה גנטית לבדיקת מערך הכרומוזומים של העובר, איתור מומים מולדים, מחלות, הפרעות ועוד.
שבוע 19-25: סקירת מערכות מאוחרת-בדיקת אולטרסאונד הסוקרת את האיברים של העובר במטרה לאתר מומים וממצאים לא תקינים.
שבוע 24-28: העמסת סוכר 50 גרם- GCT, בדיקה לאיתור סכרת הריון(ללא צום), אם התוצאה גבוהה מ140 מ"ג יש לבצע העמסת סוכר 100 גרם מלאה בצום כוללת 4 בדיקות דם ונמשכת כ-3 שעות.
שבוע 30-33: אולטרסאונד להערכת משקל העובר ומצב השלייה, מעקב גדילה תקין של העובר.
שבוע 35–37: בדיקת GBS- לבדיקת החיידק ע"י לקיחת תרבית מהנרתיק, או מהשתן. ניתן לבקש מהרופא המטפל, לא תמיד ניתנת מאחר וזו לא אחת מהבדיקות המומלצות בישראל.
שבוע 36-40:מעקב אצל אחות קופ"ח/טיפת חלב לבדיקת לחץ דם, חלבון בשתן ושקילה.