צום והנקה

צום והנקה

האם אפשר לצום ולהניק?

בלוח השנה העברי ישנם מספר צומות שגם מניקות חייבות בהן, אני לא נכנסת לעניין ההלכתי, וכל אישה מחליטה לפי צו מצפונה, אתייחס כאן בעיקר לאופן של השפעת הצום על ההנקה ומה כדאי לעשות לפני, תוך כדי הצום ולאחריו.

ימי צום יכולים להיות אתגר לא פשוט לנשים מיניקות שמחליטות לצום, החשש והפחד להרגיש לא טוב ולהיות זמינה לתינוק שלך ולספק לו את הצורך שלו במזון. ובנוסף החשש שהצום יגרום לחלב "להיעלם".
אין ספק שזהו אתגר לגוף, אך עם הערכות נכונה מראש, ניתן להתגבר עליו ולהמשיך בהנקה מלאה.

רוב הנשים המיניקות יכולות לצום, בתנאי שהן בריאות, והתינוק שלהן בריא, ובתנאי שהצום לא יגרום לשום סיכון רפואי. ובכל זאת, יש נשים מיניקות בריאות לחלוטין המעידות על חוויית צום קשה יותר בזמן ההנקה, לכן חשוב שתהיי קשובה לגופך, ובמקרים מסוימים כדאי להתייעץ עם רופא..

כמה טיפים שיכולים לסייע בצום

ביממה שלפני הצום הקפידי על שתייה של 2-3 ליטרים ביום.
ניתן לשאוב ולהשאיר חלב שאוב על מנת שאפשר יהיה לתת לתינוק במידה ותחושי חולשה או מיעוט בחלב, וכמובן להמשיך בהנקה באופן רגיל, אין כל מניעה בכך.

כדאי לאכול יום לפני הצום פחמימות מורכבות, דגנים מלאים(אורז מלא, כוסמת) קטניות.
להימנע ממשקאות משתנים כמו קפה ואכילת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, נענע.

כדאי להניק בתדירות גבוהה יותר את התינוק ולהימנע מגודש במהלך הצום ולאחריו.
ניתן לשלב שאיבות על מנת לעזור לגוף לייצר שוב בכמויות שהיה רגיל במידה והייתה הפחתה במהלך היום שאחרי הצום (מצב שיכול להיגרם בעקבות הצום, אך לא מחייב))
כמובן שתוכלי לשלב את החלב ששאבת לתינוק שלך, ובכל מקרה מומלץ להמשיך בהנקות תכופות בכדי לשמור על תפוקת החלב אליה רגיל התינוק לקבל.

נסי ליצור יום למחרת הצום יום רגוע בו תוכלי להעניק לתינוק שלך זמן ולהניק אותו לפי דרישה, לנוח ולהתאושש מהצום, לאפשר זמן של יחד רק שניכם.

דולה

השאירי אימייל ואחזור אליך בהקדם

Share this post with your friends